openingstijden Ma - Vr 08:30 - 17:30

Knelpunten & Oplossingen

Herken jij je in één van deze vraagstukken?

Knelpunten & Oplossingen:

Knelpunt

Veel processen zijn onvoldoende inzichtelijk, niemand weet écht hoe het werk is georganiseerd en je hebt er zelf maar weinig tijd voor. Binnen jouw organisatie ben je het liefst bezig met het werven van nieuwe klanten, maar helaas kom je niet onder deze processen uit. Gevolg: veel van deze processen zijn administratief, repetitief en tijdrovend.

Oplossing

De Process Management Module zet je als ‘schil’ over alle applicaties, zodat je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan de uitvoering. Vervolgens voert de automatisering alle repetitieve taken direct uit. Hier heb je geen omkijken naar en je kunt verder met waar je mee bezig was: klanten werven.

Knelpunt

Of het nu gaat om mailen, verwerken of printen: jouw medewerkers hebben allemaal een andere werkwijze. Je twijfelt aan de efficiency. Bovendien heb je er geen zicht op en is de beheersing weg: wát gebeurt er precies, wat kost dit aan tijd en geld én wat zijn de resultaten van deze processen?

Oplossing

Met de Process Management Module communiceer je direct met alle bestaande systemen, waardoor je de resultaten krijgt zoals je dat gewend bent. Vervolgens geeft de module de resultaten van deze processen weer in een visueel dashboard, zodat je bijvoorbeeld weet hoeveel facturen er per dag uitgaan, wat de omzet is of hoeveel klachten er binnenkomen via de klantenservice.

Knelpunt

Bij veel ‘simpele’ administratieve zaken sta je niet stil, maar deze kosten je bij elkaar minimaal 1FTE. Deze situatie sluit goed aan op het eerste voorbeeld: veel ondersteunende en administratieve processen zijn repetitief en nauwelijks complex, maar noodzakelijk. Gevolg: er is altijd wel iemand mee bezig.

Oplossing

De Process Management Module automatiseert al deze werkzaamheden. Hierbij hoef je slechts ‘invoer’ te geven, waarna de applicatie zelfstandig de uitvoer regelt. Het resultaat kun je monitoren in je eigen dashboard, zodat je altijd op de hoogte blijft van de voortgang van deze werkzaamheden.

Knelpunt

Er is te veel communicatie binnen processen. Je vraagt je af of dit efficiënter kan. Medewerkers communiceren via mail, telefoon, chat en af en toe loopt er een collega heen en weer om een document te verplaatsen. Gevolg: er gaat veel tijd verloren.

Oplossing

De Process Management Module kent diverse rollen en verantwoordelijkheden toe aan je medewerkers. Zo heeft iedere medewerker een eigen ‘takenbak’. Bij het openen van een taak voert de medewerker de werkzaamheden direct uit en sluit deze af. De module zendt de taak (indien nodig) automatisch door naar de volgende medewerker in de cyclus, waardoor externe communicatie overbodig is.

Knelpunt

De onboarding van nieuwe collega’s kost veel tijd en verloopt niet altijd vlekkeloos. Dit proces gaat vaak ‘op gevoel’ en niet conform een gestructureerd proces. Gevolg: de nieuwe collega krijgt allerlei vragen tijdens zijn eerste werkdagen over applicaties en werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe collega enkele dagen tot weken nodig heeft om de verwachte output te leveren.

Oplossing

Met de Process Management Module richt je dit proces digitaal in. Dit organiseer je per medewerker specifiek. Komt er bijvoorbeeld een nieuwe klantenservice medewerker? Dan geeft de module automatisch de juiste stappen aan, waarbij de medewerker op een zo efficiënt mogelijke wijze de juiste systemen en mensen leert kennen. Je kunt zelfs oefen-cases inrichten, zodat je kunt toetsen wat het kennisniveau van de medewerker is ná de onboarding.

Het middel:

Sideriancloud
Process Management

Veel processen zijn onvoldoende inzichtelijk, niemand weet écht hoe het werk is georganiseerd en je hebt er zelf maar weinig tijd voor.

  • Geautomatiseerde taken; geen tijd spenderen aan repetitief werk
  • 24/7 inzicht in je processen

Knelpunten & Oplossingen:

Knelpunt

Je neemt (management)besluiten vaak op gevoel. Je wilt meer sturen op data, maar weet niet waar je moet beginnen. Dit is één van de meest voorkomende situaties bij ieder type organisatie: managers die beslissingen nemen op basis van wat er wordt ‘gezien’, ‘gehoord’ en ‘gevoeld’ binnen de organisatie. De écht keiharde rapportages gebaseerd op feiten ontbreken vaak nog.

Oplossing

De Business Intelligence Module zet alle beschikbare databronnen in jouw organisatie om naar één centraal informatieoverzicht. Zo weet je altijd wat er speelt. Met één of meerdere (visuele) sturingsdashboards bekijk je op ieder moment van de dag de huidige stand van zaken binnen alle relevante informatie. Zo kun je bijvoorbeeld een sales-dashboard inrichten waarbij je de actuele status ziet over de verkoop van je product of dienst.

Knelpunt

Het maken van rapportages kost veel tijd en is een haastklus. Gevolg: medewerkers houden minder tijd over voor andere werkzaamheden, waardoor een rapportage niet de aandacht krijgen die het verdient. Zonde van de tijd. 

Oplossing

Met de Business Intelligence Module koppel je alle databronnen met een dashboard. Wanneer er in één van de applicaties een wijziging wordt doorgevoerd, denk aan een nieuwe factuur, deal, of klacht, wordt deze direct op het sturingsdashboard weergeven.

Knelpunt

Je werkt hard, maar hebt moeite met het meten van de KPI’s en de algemene ‘performance’. Zo wil je bijvoorbeeld maar maximaal 10% van de bestellingen retourneren. Of dat het omzettarget van een consultant met 2500 euro per week stijgt. Het kan lastig zijn of veel tijd kosten om dit ook echt te meten. Gevolg: onvoldoende overzicht.

Oplossing

Met de Business Intelligence Module zet je alle KPI’s (organisatiedoelstellingen) in een duidelijk dashboard. Wordt er een norm overschreden? Een doel gehaald? Dan krijg je automatisch een melding. Op deze manier stuur je de organisatiekoers op de voortgang van de doelstellingen.

Knelpunt

Er is veel data beschikbaar binnen je organisatie, maar je stuurt hier nog niet op. Zo genereer je dagelijks veel data, maar wordt dit niet goed geregistreerd. Met deze data kun je veel, mits je het efficiënt inzet. Gevolg: door ‘niets’ met de data te doen mis je een hoop kansen óf zie je trends minder snel aankomen.

Oplossing

Met de Business Intelligence Module visualiseer je alle data in één oogopslag. Of het nu gaat om financiële- of HR-gegevens óf over voorraad: voor alle data is een visuele oplossing.

Het middel:

Sideriancloud
Business Intelligence

Je neemt (management)besluiten vaak op gevoel. Je wilt meer sturen op data, maar weet niet waar je moet beginnen.

  • Altijd een visueel rapport tot je beschikking
  • Alle belangrijke gegevens in één centraal overzicht

Knelpunten & Oplossingen:

Knelpunt

Rapportages over dezelfde gegevens geven verschillende cijfers. Een voorbeeld: verschillende klantgegevens staan verspreid over meerdere systemen. Beide hebben een relatienummer, bedrijfsnaam en e-mailadres, maar het e-mailadres is anders. Gevolg: een simpel geval van een datakwaliteitprobleem.

Oplossing

Met de Data Management Module registreer je in welke systemen welke data vastligt. Zo vind je altijd de juiste gegevens. Het is zelfs mogelijk om via een dagelijkse datakwaliteitscan actueel te controleren of de data correct en consistent is.

Knelpunt

Het opvoeren van nieuwe klantdata vindt plaats in meerdere systemen. Dit kost veel tijd en zorgt voor versnipperde gegevens. Denk maar aan een gemiddelde klantenservice, waar je van het kastje naar de muur gaat. Gevolg: foutgevoelig.

Oplossing

De Data Management Module richt zogenaamde ‘masterdata’ in via workflows, zodat alle medewerkers één formulier zien bij het aanmaken van nieuwe klantdata. Deze module zorgt er automatisch voor dat de verschillende systemen gevuld worden met alle nieuwe klantgegevens. Hierbij wordt direct gecontroleerd of de klant al bestaat en of de gebruiker logische en consistente data heeft ingevoerd.

Het middel:

Sideriancloud
Data Management

Rapportages over dezelfde gegevens geven verschillende cijfers.

  • Een 100% correcte datakwaliteit
  • Altijd weten welke data waar is vastgelegd

‘Met Siderian Cloud heeft u één totaaloplossing voor uw gedigitaliseerde organisatie’

Dit levert het op:

Siderian icon

Tijdsefficiëntie

Elk bedrijfsproces deel je op in stappen: met input en output uit verschillende lagen van de organisatie, waarbij alles bijdraagt aan het doel. Maar wat als gegevens missen? Er dubbel werk is? Iets of iemand je steeds onderbreekt? Met goed ICT sta je op scherp voor tijdsverspilling in elk proces.

Siderian icon

Kostenbesparing

Door af te slanken naar alleen dat wat noodzakelijk is, bespaar je op de kosten. Denk aan onnodige papierverspilling en beweging van mensen en machines, overproductie en overprocessing.

Siderian icon

Kwaliteit

Of jouw ICT kwalitatief goed is, ontdek je pas wanneer het fout gaat. Met dasboarding ga je van reactieve naar proactieve sturing: je maakt de klantreis efficiënt door het proces iedere dag te optimaliseren. Zo loop je niet achter, maar vóór op de feiten.

Keuzehulp

Welke uitdagingen ervaar je met je bedrijf?

"Binnen onze organisatie worden processen/activiteiten uitgevoerd waarbij meerdere applicaties en personen bij betrokken zijn. Hierbij worden gegevens uitgewisseld en hebben diverse collega’s een stukje verantwoordelijkheid over het proces."

Zeker!
Ongeveer, we maken gebruik van diverse applicaties die ieder hun doel hebben, ook worden gegevens uitgewisseld met collega's die het proces verder oppakken en uitvoeren.
Nee, wij gebruiken één applicatie per proces/activiteit, waarbij er vaak één iemand het volledige proces uitvoert.

"Over onze hele organisatie heen worden beslissingen genomen. Deze beslissingen zijn voor >90% gebaseerd op kwalitatieve, recente informatie. Deze informatie is afkomstig uit onder andere activiteiten die ik samen met mijn collega's uitvoer én informatie omtrent onze klanten."

Nee, beslissingen worden genomen op basis van gevoel en wat er wordt 'gezien' in de organisatie.
Geen idee, ik houd me daar (nog) niet mee bezig.
Zeker! Sturingsinformatie is volledig gebaseerd op wat er écht gebeurd en is visueel inzichtelijk voor ons

"Bij het uitvoeren van processen maken we gebruik van diverse applicaties, waarbij we in sommige gevallen 'dezelfde' gegevens nogmaals moeten invullen in een andere applicatie. Hierbij komen foutjes en/of dubbelingen wel eens voor."

Ja, sommige applicaties vereisen dezelfde informatie als anderen, hierdoor moeten we soms dezelfde gegevens invullen in diverse applicaties.
Ja, dit heeft al diverse keren tot fouten geleid (een naam die in de ene applicatie wel goed staat, in de andere met een letter te veel).
Nee, we werken niet met meerdere applicaties die dezelfde informatie vereisen, dus fouten worden ook niet gemaakt in de invoer.
Volgende vraag

Privacyverklaring | Disclaimer

© Copyright 2024 Siderian B.V. - Website door Company Fuel