openingstijden Ma - Vr 08:30 - 17:30

Maaskoepel

Het resultaat:

Het uiteindelijke resultaat is een samenwerking tussen meerdere partijen geweest. Wieck Molendijk Consultants heeft de projectleiding verzorgd en Siderian is gevraagd de conversie van het oude naar het nieuwe systeem te verzorgen.

Annemarieke van Ettinger – van Herk (directeur Maaskoepel), Danny Molendijk (Wieck Molendijk Consultants) en Nash Hoogwater (Siderian) over het project:

‘‘De migratie is boven verwachting soepel verlopen’’

Maaskoepel is in juli 2018 live gegaan met de urgentiemodule van Qvision. SUWR (Stichting Urgentiebepaling Woningzoekenden Rijnmond) onderdeel van Maaskoepel, wijst op basis van urgentieregels woningen toe aan huurders voor de gemeenten: Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. De nieuwe urgentiemodule zorgt ervoor dat SUWR efficiënter kan samenwerken met de aangesloten woningcorporaties en de deelnemende gemeenten. Dit alles met als doel een betere dienstverlening aan de klant. Een uitdagend en mooi project waarvan de oorsprong zelfs een aantal jaren terug gaat.

Annemarieke van Ettinger – van Herk (directeur Maaskoepel) vertelt: ‘‘de ontwikkeling en de uiteindelijke livegang van de urgentiemodule raakte bijna alle bedrijfsprocessen in onze organisatie. Met name de technische complexiteit van de migratie van de data was een groot obstacel voor de organisatie. De kennis die daarvoor noodzakelijk was, was niet aanwezig bij Maaskoepel. Daarom zochten we goed projectmanagement met twee competenties: iemand die het project kon leiden met daarbij aandacht voor het aansturen van 4 leveranciers én iemand die Maaskoepel kon helpen in het overzien van alle technische complexiteit.

Maaskoepel
Wieck Molendijk

Waar de reis voor Maaskoepel is geëindigd?

Gratis en vrijblijvend intake gesprek

Met een uurtje babbelen weet je het verbeterpotentieel voor jouw organisatie

Keuzehulp

Welke uitdagingen ervaar je met je bedrijf?

"Binnen onze organisatie worden processen/activiteiten uitgevoerd waarbij meerdere applicaties en personen bij betrokken zijn. Hierbij worden gegevens uitgewisseld en hebben diverse collega’s een stukje verantwoordelijkheid over het proces."

Zeker!
Ongeveer, we maken gebruik van diverse applicaties die ieder hun doel hebben, ook worden gegevens uitgewisseld met collega's die het proces verder oppakken en uitvoeren.
Nee, wij gebruiken één applicatie per proces/activiteit, waarbij er vaak één iemand het volledige proces uitvoert.

"Over onze hele organisatie heen worden beslissingen genomen. Deze beslissingen zijn voor >90% gebaseerd op kwalitatieve, recente informatie. Deze informatie is afkomstig uit onder andere activiteiten die ik samen met mijn collega's uitvoer én informatie omtrent onze klanten."

Nee, beslissingen worden genomen op basis van gevoel en wat er wordt 'gezien' in de organisatie.
Geen idee, ik houd me daar (nog) niet mee bezig.
Zeker! Sturingsinformatie is volledig gebaseerd op wat er écht gebeurd en is visueel inzichtelijk voor ons

"Bij het uitvoeren van processen maken we gebruik van diverse applicaties, waarbij we in sommige gevallen 'dezelfde' gegevens nogmaals moeten invullen in een andere applicatie. Hierbij komen foutjes en/of dubbelingen wel eens voor."

Ja, sommige applicaties vereisen dezelfde informatie als anderen, hierdoor moeten we soms dezelfde gegevens invullen in diverse applicaties.
Ja, dit heeft al diverse keren tot fouten geleid (een naam die in de ene applicatie wel goed staat, in de andere met een letter te veel).
Nee, we werken niet met meerdere applicaties die dezelfde informatie vereisen, dus fouten worden ook niet gemaakt in de invoer.
Volgende vraag

Privacyverklaring | Disclaimer

© Copyright 2024 Siderian B.V. - Website door Company Fuel