Lean Dagstart & Kaizen

Kenmerken van de Lean Dagstart en Kaizen training:

 • Leer uw team dagelijks operationeel en faciliterend (bij) te sturen, hun probleemoplossend vermogen te vergroten en teambuilding te stimuleren
 • Boost’ de energie en productiviteit van u en uw team met korte Lean Dagstarts
 • Verminder verspillingen en variabiliteit in uw processen èn vergroot tegelijkertijd uw team’s flexibiliteit in korte Lean Kaizens (verbetersessies)
 • Geschikt voor elk leidinggevend niveau, specifieke vooropleiding of kennis niet nodig
 • Prijs vanaf €450
 • Duur training: 2 dagdelen

 

Lean Dagstart en Kaizen

De Dagstart – een kort, gefocust en staand werkoverleg rond een op maat gemaakt ‘dashboard’ – is binnen de Lean managementstrategie een essentieel kernonderdeel om operationeel management te realiseren. Het biedt leidinggevenden een efficiënte gelegenheid om hun team dagelijks faciliterend (bij) te sturen en ze steeds meer zelfsturend te laten werken volgens een bewezen dagelijkse routine. Tegelijkertijd doen de Dagstart en aanverwante Kaizen – letterlijk: continu verbeteren, – een groter beroep op hun probleemoplossend vermogen en stimuleren ze teambuilding.

Het Japanse Kaizen betekent letterlijk: continu verbeteren. Het is een eenvoudige, maar krachtige verbetermethode die gebruik maakt van de aanwezige kennis op de werkvloer. Met Kaizen laat u uw team verspillingen en variabiliteit uit uw processen elimineren, en vergroot u hun flexibiliteit.

Uw en hun energie en productiviteit zullen met de korte Dagstarts een flinke ‘boost’ krijgen en ook het inzicht van het team in (de invloed op) de eigen werkzaamheden neemt significant toe. Uw team ervaart al snel hoeveel invloed ze zelf hebben om hun productiviteit en kwaliteit (en die van gerelateerde afdelingen) te verbeteren, maar ook hoe zij plezieriger kunnen (samen)werken in hun eigen werkomgeving. En uw managementstijl verschuift naar faciliterend leiderschap!

Wij leren u de methodieken, ontwikkelen met u uw eerste Dagstart-bord op maat en coachen u optioneel ook bij het implementeren, voorbereiden en leiden van de Lean Dagstart & Kaizen.

Doelgroep

Krijgt u weinig energie van uw huidige overlegvormen en voelen ze als een ‘verplicht nummertje’? Kan de opvolging van actiepunten en besluiten effectiever? Heeft u het gevoel dat u als leidinggevende teveel aan het ‘zenden’ bent, en dat u te weinig ‘ontvangt’? Blijven verbetersuggesties vaak ook alleen dat, namelijk: suggesties? Of lijken verbeter-pogingen teveel gericht op symptoombestrijding in plaats van de kern van de problemen aan te pakken?

Met deze training gaat u snel een omslag maken naar een korter, plezieriger en vooral effectiever operationeel management, gebaseerd op faciliterend leiderschap! Laat ons u trainen en coachen bij het implementeren van de Lean Dagstart en Kaizen binnen uw team. Een specifieke vooropleiding, niveau of functie is niet vereist. Deze Lean werkwijze is binnen elke werkomgeving en organisatie toe te passen en heeft veel raakvlakken met Agile-werken en Scrum binnen projectomgevingen.

U kunt als individu inschrijven voor de training, maar u kunt ook samen met collega-managers van uw organisatie een training inplannen. In dat laatste geval zouden we op verzoek de training binnen uw eigen organisatie (in-company) kunnen verzorgen. Heeft u interesse, meldt u dan gelijk aan voor deze training. Wilt u eerst meer informatie, neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

Programma training

 • De Dagstart & Kaizen binnen de Lean managementstrategie
 • Voorbereiden Dagstart
 • Dagstart-proces en -bord
 • Opvolging Dagstart-resultaten
 • Voorbereiden Kaizen
 • Uitvoering & opvolging Kaizen
 • Valkuilen, do’s en dont’s

Resultaten training

 • Bewustwording van deze effectieve manier om uw team dagelijks operationeel te managen, zelfsturing te stimuleren en elke dag samen te verbeteren
 • Verkregen methodieken, inzicht in eigen handelen, faciliterend leiderschap
 • Op maat ontwikkeld Dagstart-bord (‘dashboard’), toegespitst op de eigen werkomgeving

Coaching on-the-job (optioneel)

 • Kortstondige begeleiding in het maken van de transitie naar faciliterende leider
 • Ondersteuning bij implementatie
 • Feedback en feedforward op uw eerste ervaringen met de Dagstart en Kaizen

Duur

Training dagdeel (ochtend of middag)
Ontwikkeling Dagstart-bord dagdeel (ochtend of middag)
Coaching on-the-job (optioneel) normaliter 2-5 dagen (maatwerk), afhankelijk van teamgrootte en lokale situatie

De dagdeel-training kan in-company worden verzorgd (meest ideaal), of op een van onze trainingslocaties. Coaching vindt vanzelfsprekend op de werkvloer (in-company) plaats. 

Na afloop ontvangt u van ons:

 

Kosten en vereisten

De kosten van de training zijn per persoon € 450 inclusief certificaat van deelname. Als u met een of meerdere collega’s wilt deelnemen, dan zijn de kosten voor de extra inschrijver(s) €400 per extra deelnemer.

Coaching is maatwerk en wordt geraamd na intake.

Genoemde kosten zijn exclusief BTW.

Vereisten:

 • Leidinggevend niveau
 • Geen specifieke vooropleiding of kennis nodig

Maatwerk

Wilt u de training met meerdere collega-managers gezamenlijk volgen (en eventueel in-company) en welllicht ook met uw actuele problematiek als leidraad tijdens de training, organiseren wij dit graag voor u. De groepsgrootte is maximaal 12 personen. Neem dan even contact met ons op via onze contactpagina.

Spacelab 43
3824 MR Amersfoort

Indien op deze website prijzen worden genoemd, ongeacht de valuta,
zijn deze altijd exclusief BtW. 

© 2020 Siderian B.V.


FOLLOW US

OVERIGE PAGINA'S

Spacelab 43
3824 MR in Amersfoort

KvK nr. 65454014
BTW nr. NL856119052B01

Indien op deze website prijzen worden genoemd, ongeacht de valuta, zijn deze altijd exclusief BtW. 

© 2020 Siderian B.V.