Lean Six Sigma’

Zowel Lean als Six Sigma zijn verbetermethodes die streven naar operational excellence. Ze worden vaak samen gebruikt omdat ze elkaar uitstekend aanvullen. Kort gezegd, richt Lean zich op verkorting van doorlooptijden en verhoogde efficiency van processen, en Six Sigma op gestructureerde meting en verbetering van de stabiliteit en kwaliteit van (de output van) deze processen.

Samen verbeteren Lean en Six Sigma stapsgewijs processen binnen multidisciplinaire teams, waardoor ook afdeling-overschrijdend samenwerken wordt gestimuleerd.

Lees hieronder meer over Lean en Six Sigma en hoe zij elkaar versterken.

 

Wat is Lean?

Lean (Toyota 1948, in 1988 doorontwikkeld door MIT) richt zich op het elimineren van verspillingen in processen, met als doel deze klantgericht en efficiënt te organiseren. Het is een zeer effectieve managementstrategie en veel meer dan een verzameling standaardoplossingen en technieken. Lean stelt de klant voelbaar centraal in de bedrijfsprocessen en creëert, door sterk verandermanagement, een cultuuromslag waarin iedereen van hoog tot laag betrokken wordt in het continu verbeteren van de processen.

Wat is Six Sigma?

Six Sigma (Motorola 1980, in 1995 doorontwikkeld door General Electric) is een projectmatige verbetermethode die statistisch en feiten-gebaseerd afwijkingen (fouten) en variatie in processen identificeert en de grondoorzaken hiervan gestructureerd aanpakt.

Six Sigma verbetert hiermee de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van processen, en vermindert drastisch de standaardafwijkingen (ofwel sigma/ s). Het hanteert hierbij duidelijke kwaliteitsfases en organisatierollen en maakt gebruik van veel data. En om deze data beschikbaar, bruikbaar, betrouwbaar, beheersbaar en bestuurbaar te kunnen gebruiken is de verbindende inzet van BPM(N), Business Intelligence en Datamanagement nodig. Zie daar de connectie tussen deze disciplines in Siderian Performance Management!

Siderian Performance Management

Met Siderian Performance Management versterken en versnellen we verbeterinitiatieven door, naast het leveren van Lean-experts, integraal de verzameling, controle, verrijking, opslag, meting en analyse van uw data te faciliteren met onze experts en services op gebied van Business Intelligence, BPM en Datamanagement.

Met Siderian Performance Management gaan wij voor u aan de slag met een integrale aanpak voor het optimaliseren van processen, informatievoorziening en datamanagement. Met als doel een organisatie die weer klaar is voor de toekomst:

  • organisatie-brede focus op het behalen van doelstellingen, continu verbeteren en het creëren van waarde voor de klant
  • iedereen doet waar hij goed in is (en blij van wordt!)
  • medewerkers worden ondersteund door techniek in plaats van andersom
  • dagelijkse processturing met actiegerichte dashboards
  • en hierdoor een verbeterde procesperformance, hogere klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid

Lees meer over de combinatie van Lean Six Sigma en Siderian Performance Management in onze blog.

Ga door naar

Siderian Performance Management

Een integrale aanpak voor het optimaliseren van processen.

Werkwijze

Snelle resultaten met de werkwijze van Siderian. 

Plan intakegesprek

Samen kijken we wat
de beste oplossing is voor u.

Spacelab 43
3824 MR Amersfoort

Telefoon: 085 130 1833

E-mail: info@siderian.com

Indien op deze website prijzen worden genoemd, ongeacht de valuta,
zijn deze altijd exclusief BtW. 

© 2021 Siderian B.V.


FOLLOW US