openingstijden Ma - Vr 08:30 - 17:30
Over ons

Onze werkwijze

Lean Six Sigma

Zowel Lean als Six Sigma zijn verbetermethodes die streven naar operational excellence. Ze worden vaak samen gebruikt omdat ze elkaar uitstekend aanvullen. Kort gezegd, richt Lean zich op verkorting van doorlooptijden en verhoogde efficiency van processen, en Six Sigma op gestructureerde meting en verbetering van de stabiliteit en kwaliteit van (de output van) deze processen.

Samen verbeteren Lean en Six Sigma stapsgewijs processen binnen multidisciplinaire teams, waardoor ook afdeling-overschrijdend samenwerken wordt gestimuleerd.

Lees hieronder meer over Lean en Six Sigma en hoe zij elkaar versterken.

Wat is Lean?

Lean (Toyota 1948, in 1988 doorontwikkeld door MIT) richt zich op het elimineren van verspillingen in processen, met als doel deze klantgericht en efficiënt te organiseren. Het is een zeer effectieve managementstrategie en veel meer dan een verzameling standaardoplossingen en technieken. Lean stelt de klant voelbaar centraal in de bedrijfsprocessen en creëert, door sterk verandermanagement, een cultuuromslag waarin iedereen van hoog tot laag betrokken wordt in het continu verbeteren van de processen.

Wat is Six Sigma?

Six Sigma (Motorola 1980, in 1995 doorontwikkeld door General Electric) is een projectmatige verbetermethode die statistisch en feiten-gebaseerd afwijkingen (fouten) en variatie in processen identificeert en de grondoorzaken hiervan gestructureerd aanpakt.

Six Sigma verbetert hiermee de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van processen, en vermindert drastisch de standaardafwijkingen (ofwel sigma/ s). Het hanteert hierbij duidelijke kwaliteitsfases en organisatierollen en maakt gebruik van veel data. En om deze data beschikbaar, bruikbaar, betrouwbaar, beheersbaar en bestuurbaar te kunnen gebruiken is de verbindende inzet van BPM(N), Business Intelligence en Datamanagement nodig. Zie daar de connectie tussen deze disciplines in Siderian Performance Management!

missie

Onze aanpak

Met Siderian Performance Management versterken en versnellen we verbeterinitiatieven door, naast het leveren van Lean-experts, integraal de verzameling, controle, verrijking, opslag, meting en analyse van uw data te faciliteren met onze experts en services op gebied van Business Intelligence, BPM en Datamanagement.

Met Siderian Performance Management gaan wij voor u aan de slag met een integrale aanpak voor het optimaliseren van processen, informatievoorziening en datamanagement. Met als doel een organisatie die weer klaar is voor de toekomst:

Gratis en vrijblijvend intake gesprek

Met een uurtje babbelen weet je het verbeterpotentieel voor jouw organisatie

Keuzehulp

Welke uitdagingen ervaar je met je bedrijf?

"Binnen onze organisatie worden processen/activiteiten uitgevoerd waarbij meerdere applicaties en personen bij betrokken zijn. Hierbij worden gegevens uitgewisseld en hebben diverse collega’s een stukje verantwoordelijkheid over het proces."

Zeker!
Ongeveer, we maken gebruik van diverse applicaties die ieder hun doel hebben, ook worden gegevens uitgewisseld met collega's die het proces verder oppakken en uitvoeren.
Nee, wij gebruiken één applicatie per proces/activiteit, waarbij er vaak één iemand het volledige proces uitvoert.

"Over onze hele organisatie heen worden beslissingen genomen. Deze beslissingen zijn voor >90% gebaseerd op kwalitatieve, recente informatie. Deze informatie is afkomstig uit onder andere activiteiten die ik samen met mijn collega's uitvoer én informatie omtrent onze klanten."

Nee, beslissingen worden genomen op basis van gevoel en wat er wordt 'gezien' in de organisatie.
Geen idee, ik houd me daar (nog) niet mee bezig.
Zeker! Sturingsinformatie is volledig gebaseerd op wat er écht gebeurd en is visueel inzichtelijk voor ons

"Bij het uitvoeren van processen maken we gebruik van diverse applicaties, waarbij we in sommige gevallen 'dezelfde' gegevens nogmaals moeten invullen in een andere applicatie. Hierbij komen foutjes en/of dubbelingen wel eens voor."

Ja, sommige applicaties vereisen dezelfde informatie als anderen, hierdoor moeten we soms dezelfde gegevens invullen in diverse applicaties.
Ja, dit heeft al diverse keren tot fouten geleid (een naam die in de ene applicatie wel goed staat, in de andere met een letter te veel).
Nee, we werken niet met meerdere applicaties die dezelfde informatie vereisen, dus fouten worden ook niet gemaakt in de invoer.
Volgende vraag

Privacyverklaring | Disclaimer

© Copyright 2024 Siderian B.V. - Website door Company Fuel