openingstijden Ma - Vr 08:30 - 17:30

Digitaal woningopname proces bij Omnia wonen

De resultaten:

Siderian icon

Uniforme werkwijze: minimale fouten

Siderian icon

Digitale uitvoering

Siderian icon

Alle informatie omtrent het proces analyseren

Omniawonen

Heidi Goudswaard – Woonadviseur bij Omnia Wonen

“Ook binnen de woningcorporaties is digitalisering geen nieuws. Werkzaamheden die ‘op papier’ werden uitgevoerd krijgen tegenwoordig steeds vaker een digitaal jasje. Zo ook voor ons woningopname proces, dat middels een papieren formulieren en foto’s werd uitgevoerd.

Om meer inzicht en uniformiteit te krijgen hebben we gekozen voor Siderian Cloud, waarin onze woonadviseurs met hun tablet het proces direct in de woning uit kunnen voeren. Het voordeel is de efficiëntie: iedereen voert het proces op dezelfde manier uit, waarbij papier niet langer nodig is. De formulieren worden automatisch gearchiveerd in ons DMS (Document Management Systeem), waardoor we altijd één overzicht hebben.

Met veel enthousiasme zijn we in oktober 2021 het project aangegaan. De expertise van Siderian in combinatie met hun flexibele platform maakte voor ons snel duidelijk dat zij een professionele IT-partner zijn. Het was daarentegen niet onze eerste ervaring met Siderian; in september 2021 hebben zij ook een dagelijkse datakwaliteitscan gerealiseerd waarvan we nog steeds dagelijks op de hoogte zijn van onze datakwaliteit.

De kennis van zowel de IT-oplossingen als de woningcorporatie sector is precies wat wij als corporatie nodig hebben. Met een holistische aanpak kon ons woningopname proces soepel werden getransformeerd naar een 100% digitaal proces, waarbij wij foto’s van de woning direct ín het proces kunnen maken en opslaan. Dit zorgt er tevens voor dat we altijd het overzicht kunnen raadplegen om de staat van aanvang terug te vinden.

Het allerbelangrijkste was misschien nog wel dat onze woonadviseurs deze nieuwe werkwijze snel onder de knie zouden krijgen. Middels meerdere workshops en een logische inrichting zorgden we er samen voor dat de daadwerkelijke implementatie vlot en soepel verliep.

Door het woningopname proces voortaan op één manier uit te voeren hebben we meer controle op de uitvoer en gegevens omtrent al onze woningen, dat op den duur gewoon een hoop tijd bespaart en een hogere kwaliteit garandeert.

Concluderend gezien kijken we met enorm veel enthousiasme terug naar het afgelopen traject. We hebben aan Siderian een echte partner waar we altijd met vraagstukken bij terecht kunnen. Het feit dat ze kennis hebben van de corporatiesector is voor ons ook van belang, waarbij hun oplossingen altijd naadloos aansluiten op onze visie en missie.”

Het digitale woningopname proces levert de volgende voordelen op:

Hoe Siderian deze oplossing heeft gerealiseerd?

Ook jouw proces(sen) digitaal uitvoeren?

Keuzehulp

Welke uitdagingen ervaar je met je bedrijf?

"Binnen onze organisatie worden processen/activiteiten uitgevoerd waarbij meerdere applicaties en personen bij betrokken zijn. Hierbij worden gegevens uitgewisseld en hebben diverse collega’s een stukje verantwoordelijkheid over het proces."

Zeker!
Ongeveer, we maken gebruik van diverse applicaties die ieder hun doel hebben, ook worden gegevens uitgewisseld met collega's die het proces verder oppakken en uitvoeren.
Nee, wij gebruiken één applicatie per proces/activiteit, waarbij er vaak één iemand het volledige proces uitvoert.

"Over onze hele organisatie heen worden beslissingen genomen. Deze beslissingen zijn voor >90% gebaseerd op kwalitatieve, recente informatie. Deze informatie is afkomstig uit onder andere activiteiten die ik samen met mijn collega's uitvoer én informatie omtrent onze klanten."

Nee, beslissingen worden genomen op basis van gevoel en wat er wordt 'gezien' in de organisatie.
Geen idee, ik houd me daar (nog) niet mee bezig.
Zeker! Sturingsinformatie is volledig gebaseerd op wat er écht gebeurd en is visueel inzichtelijk voor ons

"Bij het uitvoeren van processen maken we gebruik van diverse applicaties, waarbij we in sommige gevallen 'dezelfde' gegevens nogmaals moeten invullen in een andere applicatie. Hierbij komen foutjes en/of dubbelingen wel eens voor."

Ja, sommige applicaties vereisen dezelfde informatie als anderen, hierdoor moeten we soms dezelfde gegevens invullen in diverse applicaties.
Ja, dit heeft al diverse keren tot fouten geleid (een naam die in de ene applicatie wel goed staat, in de andere met een letter te veel).
Nee, we werken niet met meerdere applicaties die dezelfde informatie vereisen, dus fouten worden ook niet gemaakt in de invoer.
Volgende vraag

Privacyverklaring | Disclaimer

© Copyright 2024 Siderian B.V. - Website door Company Fuel