Workshop Lean KPI selectie

Kenmerken van de Workshop Lean KPI selectie:

 • Bepaal met onze hulp strategische meet- en stuurbare KPI’s conform Lean, die u ècht helpen uw organisatie effectiever te besturen, in lijn met uw missie en visie!
 • Bedoeld voor strategisch verantwoordelijke businessmanagers, tactisch verantwoordelijke lijnmanagers en keten/ value stream managers
 • Sluit inhoudelijk naadloos aan bij startende Business Intelligence initiatieven en is een onmisbaar onderdeel van elk Lean management initiatief
 • Workshop met stakeholders in een dagdeel, excl. voorbereiding en uitwerking
 • Prijs op aanvraag
 • Duur afhankelijk van aanvraag: 3 – 5 dag(en)

 

Workshop Lean Klantarena

Kies een select aantal stuur- en meetbare KPI’s (Kern Prestatie Indicatoren) waarmee de processen binnen je organisatie effectief te sturen zijn op het optimaal toevoegen van waarde voor uw klanten. Leer met uw stakeholders vanuit de Lean managementstrategie de waardestromen (value streams) binnen en rond uw organisatie beter te managen. Wij faciliteren deze workshop voor u en uw stakeholders en begeleiden u in het maken van scherpe keuzes, waarin de ‘Voice Of the Customer’ (VOC) doorklinkt! Hierbij staan de verticale relaties tussen missie, visie, KSF’s (Kritische Succes Factoren) en KPI’s, maar ook de horizontale relaties binnen elk van deze aspecten onderling centraal. Deze workshop sluit naadloos aan bij startende initiatieven op gebied van Lean (Six Sigma) en Business Intelligence.

Doelgroep

Cascadeert uw missie & visie via uw strategie en Kritische Succes Factoren naadloos in stuur- en meetbare KPI’s? Is hun onderlinge verticale en/of horizontale relatie logisch en helder? Waar versterken ze elkaar, en waar functioneren ze tegengesteld? Stimuleren uw KPI’s samenwerking en continu verbeteren binnen uw End-to-End waardestroom/ keten, of houden ze het hiërarchische silo-denken in stand? Zijn uw KPI’s onderscheidend, of zijn ze vooral hygiënisch van aard en daardoor snel navolgbaar door de concurrentie? Wat merkt de werkvloer van uw sturing op KPI’s? Wat wordt er dagelijks/ wekelijks met de KPI-rapportages gedaan? En bovenal: wat ervaart uw klant van dit alles?

In deze workshop begeleiden wij u en uw stakeholders (strategisch verantwoordelijke businessmanagers, keten/ value stream managers en tactisch verantwoordelijke lijnmanagers) in het bepalen van samenhangende, manageable KPI’s inclusief normen die klant-focused en Lean (samen)werken stimuleren. Met de resultaten van deze workshop kunt u uw initiatieven op gebied van operational excellence met Lean (Six Sigma) en/of Business Intelligence inhoudelijk rechtvaardigen, managen en stimuleren.  

Met het doel van deze workshop voor ogen is deelname van (liefst) alle beoogde/ betrokken businessmanagers, keten/ value stream managers en eventueel ook tactisch verantwoordelijke lijnmanagers gewenst, tot een maximum van 9 deelnemers. Facilitering van de workshop kan op een van onze trainingslocaties of binnen uw eigen organisatie (in-company) Heeft u interesse, meldt u dan gelijk aan voor deze workshop. Wilt u eerst meer informatie, neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

Aanpak

Na intake met initiërend en verantwoordelijk MT-lid:

 • Voorbereiding workshop (voorbespreking(en) en inventarisatie huidige cascadering van missie, visie, strategie, KSF’s, KPI’s en normen)
 • Facilitering en begeleiding workshop
 • Uitwerken van, en akkoord verkrijgen op resultaten workshop

Resultaten

 • Visueel gecascadeerd relatie-overzicht van missie, visie, strategie, KSF’s, KPI’s waarin de Voice Of the Customer doorklinkt
 • Organisatie-breed gedragen KPI-boom incl. normen op strategisch en tactisch niveau
 • Data-meetplan incl. witte-vlekkenoverzicht voor uw Management Team en IT management

Duur

Voorbereiding dag/ dagdeel (afhankelijk van organisatiegrootte en lokale situatie)
Workshop dagdeel (ochtend of middag)
Uitwerking 1-2 dagen (maatwerk), afhankelijk van organisatiegrootte en lokale situatie

De workshop kan in-company worden verzorgd, of extern, bv. op een van onze trainingslocaties

  Kosten en vereisten

  De kosten van de workshop inclusief voorbereiding en uitwerking, worden bepaald na intake. De groepsgrootte is maximaal 9 personen.

  Genoemde kosten zijn exclusief BTW.

  Vereisten:

  • Geen

  Meer informatie? Neem dan even contact met ons op via onze contactpagina.

  Spacelab 43
  3824 MR Amersfoort

  Indien op deze website prijzen worden genoemd, ongeacht de valuta,
  zijn deze altijd exclusief BtW. 

  © 2020 Siderian B.V.


  FOLLOW US

  OVERIGE PAGINA'S

  Spacelab 43
  3824 MR in Amersfoort

  KvK nr. 65454014
  BTW nr. NL856119052B01

  Indien op deze website prijzen worden genoemd, ongeacht de valuta, zijn deze altijd exclusief BtW. 

  © 2020 Siderian B.V.